• „Rest on the Flight into Egypt” și alte lucrări au fost furate dintr-o casă de la țară din Anglia în 1995.
  • Tabloul, realizat de un pictor venețian, a fost găsit într-o stație de autobuz în 2002.
  • Casa de licitații Christie’s a declarat că prețul de vânzare de 17,5 milioane de lire sterline a stabilit un record pentru o lucrare de Titian.

S-a furat, dar s-a și vândut. Un tablou furat, găsit într-o pungă de plastic într-o stație de autobuz din Londra, a fost vândut pentru 22,3 milioane de dolari. Pictura „Rest on the Flight into Egypt” a fost realizată de artistul italian Titian la începutul secolului al XVI-lea.

Pictura a avut un parcurs dificil. A fost furată dintr-o casă din Anglia în 1995 și găsită apoi într-o stație de autobuz din Londra în 2002 fără ramă, într-o pungă de plastic, scrie Business Insinder.

Recomandări

PISTOALELE LUI NAPOLEON S-AU VÂNDUT
CE SE AFLĂ PE AGENDA LUI LAMMY?
DEMOCRAȚII NU ÎL MAI VOR PE BIDEN
ISRAELUL ORDONĂ O NOUĂ EVACUARE
RĂDUCANU E ELIMINATĂ LA WIMBLEDON
BOEING PLEDEAZĂ VINOVAT

A fost cea mai scumpă lucrare vândută în acea seară și a stabilit un record pentru orice lucrare a lui Titian, a declarat casa de licitații.

Familia unui aristocrat a păstrat tabloul după ce acesta a fost vândut anterior de Christie’s în 1878. Cu toate acestea, în 1995, lucrarea a fost furată de pe pereții casei de la țară a familiei, Longleat, împreună cu alte două tablouri care sunt încă dispărute.


Citește și