• Turiștii care deteriorează monumente au reprezentat o temă a acestei veri la Roma.
  • Cele două opere de artă au fost duse la atelierul intern pentru a fi evaluate.
  • În iulie, o turistă canadiană a fost surprinsă scrijelindu-și numele pe Colosseum.

Un turist a făcut bucăți nu mai puțin de două sculpturi antice romane la Vatican, miercuri. Episodul a avut loc în Museo Chiaramonti, parte a Muzeelor Vaticanului, în jurul prânzului. Spațiul deține aproximativ 1.000 de lucrări de statuie antică și se descrie ca fiind „una dintre cele mai frumoase colecții de portrete romane” din lume.

Două dintre aceste portrete de la Vatican se confruntă acum cu un viitor incert, după ce turistul a răsturnat unul dintre ele de furie, apoi a răsturnat un altul în timp ce fugea de la locul faptei. Bărbatul, despre care se spune că ar fi un american, ceruse să îl vadă pe papă, potrivit ziarului Il Messaggero. Când i s-a spus că nu poate, ar fi aruncat un bust roman pe podea.

În timp ce fugea, în timp ce angajații îl urmăreau, a doborât un alt bust. Cele două opere de artă au fost duse la atelierul intern pentru a fi evaluate. Deși au o vechime de aproximativ 2.000 de ani, se crede că sunt opere de artă secundare, mai degrabă decât opere celebre, a declarat o sursă pentru Il Messaggero. Potrivit La Repubblica, unul dintre busturi și-a pierdut nasul.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În ceea ce privește turistul, un purtător de cuvânt al Muzeelor Vaticanului a declarat într-un comunicat: „Persoana care a dărâmat statuile a fost oprită de poliția Vaticanului și a fost predată autorităților italiene”.
Turiștii care deteriorează monumente au reprezentat o temă a acestei veri la Roma.

În iulie, o turistă canadiană a fost surprinsă scrijelindu-și numele pe Colosseum, în timp ce turiști americani au fost surprinși aruncând scutere pe Treptele Spaniole, rupând bucăți în acest proces, iar un vizitator saudit și-a condus Maserati-ul pe aceeași icoană arhitecturală.