• Club A împlinește 55 de ani și marchează 5 decenii de activitate culturală.
  • Vezi în București expoziția „Clubul Arhitecturii 55”. Aduce în prim-plan imagini din Club A.
  • Managerul Adrian Șoaită a reconstituit arhiva Club A, demers început în urmă cu doi ani.

Adrian Șoaită, un nume cunoscut în peisajul cultural din București, deschide galeria de artă Kulturhaus. Noua galerie prinde viață cu expoziția „Clubul Arhitecturii 55”, care reunește peste 100 de imagini din istoria celebrului Club A. Clubul a fost un pilon al activităților culturale și a modelat viața artistică a mai multor generații de studenți și iubitori de cultură.

Club A – O istorie de neuitat

Deși nu mai există fizic, moștenirea culturală a Club A rămâne vie prin acest proiect de restituire și arhivare. „Clubul Arhitecturii 55” oferă vizitatorilor ocazia de a redescoperi momente-cheie din istoria clubului, adunate de-a lungul a cinci decenii de activitate.

„Fiecare a trecut prin momente mai fericite sau mai nefericite în existența lui și n-am vrea să intrăm în viața privată a oamenilor, deci vom vedea numai imagini din Club A de pe scena Club A sau de pe scenele unde am fost noi prezenți în deplasare. Sala Palatului sau scenele în aer liber unde am mai fost”, spune Adrian Șoaită.

Recomandări

CE FACE ISRAEL?
MBAPPÉ E ACUZAT DE VIOL
AVERTISMENTUL GERMANIEI
FLIRTUL STRĂIN RUPE RELAȚII?
CEARTĂ PE COVORUL ROȘU
CE RĂSPUNS VA DA ISRAELUL

Timp de o lună, galeria Kulturhaus din Strada Sfânta Vineri, nr. 2-8, va găzdui imagini istorice din arhiva Club A. Un proiect la care Adrian Șoaită a lucrat cu pasiune în ultimii doi ani. Adrian Șoaită a fost implicat direct în activitățile clubului și a contribuit la revitalizarea acestuia și se asigură că moștenirea acestuia va continua să inspire generațiile următoare.

Kulturhaus, noul spațiu expozițional al lui Adrian Șoaită, aduce o paralelă între viața culturală din București și cea din Berlin. Ambele orașe au fost martore la evenimente culturale majore, dar fiecare își păstrează unicitatea. În timp ce Berlinul este cunoscut pentru efervescența sa artistică post-reunificare, Bucureștiul se mândrește cu o scenă culturală subterană vibrantă, din care Club A a făcut parte integral.

Expoziția „Clubul Arhitecturii 55” îți oferă o incursiune în această atmosferă și reprezintă un punct de întâlnire între trecutul glorios al Club A și o nouă viziune asupra artei în spațiul Kulturhaus.

Citește și