• Luni, 15 iulie, Flacăra Olimpică va reapărea la ora 08:10 la Arena Porte de la Chapelle.
  • Torța olimpică se va bucura apoi de un interludiu vesel pe Butte-aux-Cailles, la ora 15:40.
  • Ştafeta torţei va urca pe Bulevardul Vincent Auriol şi Port de l’Arsenal.

Flacăra Olimpică ajunge duminică la Paris, pentru a 57-a etapă din Franța, scrie Franceinfo. După o călătorie de trei luni de la Olympia din Grecia, Flacăra ajunge la Paris pentru Sărbătoarea Națională, duminică, 14 iulie. Cu douăsprezece zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 , flacăra își va continua ștafeta în jurul celor mai emblematice locuri din Capitală.

De la Champs-Elysées la Place de la République prin Muzeul Luvru, Flacăra va fi adesea însoțită de evenimente artistice și sportive.

Piața Notre-Dame și podul Notre-Dame, 14 iulie, ora 15:50

Flacăra va apărea în Capitală duminică, 14 iulie, la ora 12:50, la sensul giratoriu Champs-Elysées, și va traversa imediat Sena după Petit Palais, trecând consecutiv prin fața Adunării Naționale, Senatului, Panteonului, Sorbonei și Institutul Lumii Arabe. 

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Atâtea locuri de prestigiu care o vor ghida spre Île de la Cité și piața din fața Notre-Dame, unde vor concerta de la ora 15.00; o vei putea urmări în timp ce traversează Sena pe podul Notre-Dame, la ora 15:55, care va fi decorat cu flori artificiale gigantice pentru această ocazie.

În fața Primăriei, 14 iulie ora 23:00

După ce a trecut prin arondismentele 9 și 10 la sfârșitul după-amiezii, ștafeta va trece prin Place Vendôme și Rue de Rivoli pentru a ajunge la Muzeul Luvru și celebra sa piramidă, la ora 20:20. Apoi va trece prin grădina Nelson-Mandela și prin fața centrului Pompidou, pentru a-și încheia plimbarea pe piața din fața primăriei , la ora 23:00.

Înainte de aceasta, de la ora 20:45, Orchestra Națională a Franței, maeștrii și corul Radio France vor oferi un concert clasic în fața Primăriei. Flacăra Olimpică va aprinde ceaunul în jurul orei 23:10, înainte de artificiile de la Turnul Eiffel. Torța va rămâne vizibilă între orele 12:30 și 5:00.

Parvis du Sacré-Cœur din Montmartre, 15 iulie la ora 9 a.m.

Luni, 15 iulie, Flacăra Olimpică va reapărea la ora 8:10 la Arena Porte de la Chapelle, înainte de a urca pe dealul Montmartre pentru a ajunge la piața Sacré-Cœur la ora 9:00, unde 30 de dansatori vor concerta timp de jumătate de oră.

Ștafeta își va continua călătoria spre vest, trecând prin Place Blanche și Place du Général Catroux pentru a ajunge la Arcul de Triumf și Place de l’Etoile la ora 11:00 a.m., înainte de a ajunge la Trocadéro la sfârșitul dimineții.

Cartierul Butte-aux-Cailles, 15 iulie, ora 15:40.

Până atunci, mai puțin vizibilă pe malul stâng al Parisului, flacăra olimpică va petrece acolo cea mai mare parte a după-amiezii pe 15 iulie. După Piața Primăriei din secolul al XV-lea și Place de la Catalogne, va ajunge în Place Denfert-Rochereau la ora 15:15, unde va fi precedată de un concert susținut de La Sirène, fanfara arondismentului al XIV-lea.

Torța olimpică se va bucura apoi de un interludiu vesel pe Butte-aux-Cailles, la ora 15:40, unde petrecerea din cartier va fi în plină desfășurare toată după-amiaza cu un concert susținut de grupul Dora Music, un concurs de petanque, standuri de mâncare și băuturi.

Place de la République, 15 iulie, ora 20:45.

Ştafeta torţei va urca pe Bulevardul Vincent Auriol şi Port de l’Arsenal pentru a ajunge la Place de la Bastille la începutul serii, apoi îşi va termina cursa pe Place de la République.

Cazanul olimpic va fi aprins acolo la ora 20:45, dar de la ora 20:00 va fi organizat un concert major, cu spectacole ale artiștilor de limbă franceză Jain, Ofenbach și Mentissa. Flacăra va reapărea pe 17 iulie în Aisne, înainte de a traversa Ile-de-France în perioada 19-26 iulie, ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Citește și