• Flăcările uriașe contribuie în mod semnificativ la criza climatică, dar nimeni nu le stinge.
  • Greenpeace Rusia a declarat că suprafața actuală a incendiilor de vegetație din țară este deja dublă față de cea din aprilie 2021.
  • Incendiile de vegetație au fost lăsate să ardă în Siberia deoarece unitățile militare rusești care se ocupă de obicei de ele au fost mutate pentru a lupta în Ucraina.

Incendiile de vegetație au rămas necontrolate în Siberia deoarece unitățile militare rusești care se ocupă de obicei de ele au fost mutate pentru a lupta în Ucraina. Flăcările vaste au devenit un eveniment tot mai frecvent în regiune, din primăvară până în toamnă.

Din cauză că eliberează cantități uriașe de dioxid de carbon în atmosfera arctică, ele reprezintă o cauză majoră de îngrijorare în ceea ce privește schimbările climatice. Oamenii de știință au spus în repetate rânduri că trebuie stinse cât mai curând posibil, dar anul acesta se spune că mai multe dintre incendii au fost lăsate să ardă pentru că multe dintre unitățile militare responsabile de combaterea lor au fost trimise pentru a ajuta la invazia din Ucraina.

Dezvăluirea vine la trei zile după ce The Independent a raportat un incendiu monstruos în regiunea Tyumen din vestul Siberiei: o înregistrare video șocantă a arătat un cer portocaliu plin de fum și o familie de elani care fugeau de carnagiu. Jessica McCarty, cercetător în domeniul climei la Universitatea Miami din Ohio, a declarat: „Deoarece cele mai mari incendii au adesea nevoie de avioane militare pentru a repera și verifica rapoartele din satelit sau din comunitate, [și pentru a] sprijini și lupta în Siberia, este îndoielnic faptul că această capacitate va fi disponibilă chiar și în timpul verii dacă războiul continuă. Așadar, fie vor fi mai multe incendii… fie aceste aeronave și personal vor fi luate de pe frontul de vest și aduse în Siberia”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Greenpeace Rusia a declarat că suprafața actuală a incendiilor de vegetație din Siberia este deja dublă față de cea din aprilie 2021. Vestea este deosebit de îngrijorătoare, deoarece incendiile de vegetație fac parte dintr-o buclă de feedback periculoasă în Siberia, care se află în interiorul Cercului Arctic.

Incendiile dezgheață permafrostul, ceea ce eliberează emisii de dioxid de carbon și metan în atmosferă. Metanul, în special, are un impact deosebit de puternic asupra încălzirii cu efect de seră pe termen scurt.
În timpul unui „val de căldură persistent” în Siberia, vara trecută, temperatura pământului din Cercul Arctic a atins un record de 48 de grade Celsius.