• În România, un salariat bine plătit câștigă de șapte ori mai mult decât cel cu un salariu mic
  • 1 din 2 angajaţi are venituri mai mici de 1.600 de lei pe lună
  • Dumitru Miron, profesor de economie, crede că vaccinarea este soluția care va încetini acest fenomen

Pandemia a adâncit inegalitățile dintre bogați și săraci, arată o analiză a Ziarului Financiar. În România, diferența era oricum destul de mare.

Acum, însă, un salariat bine plătit câștigă de șapte ori mai mult decât cel cu un salariu mic. În timp ce, 1 din 2 angajaţi are venituri mai mici de 1.600 de lei pe lună.

Dumitru Miron, profesor de economie, crede că vaccinarea este soluția care va încetini acest fenomen.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În lumea aceasta în care 1% din deținătorii bogăției au tot la fel de mult ca 30% din deținătorii sărăciei ne cuprinde și pe noi. A evidențiat decalajele de dezvoltare, asimetriile de venituri, de plasare pe această scară a calității vieții.

Se vor traduce la un moment dat în mișcări, turbulențe, chiar mișcări civile foarte ingrijorătoare. Cu siguranță vor fi zone condiționate de dovedirea imunizării. De exemplu, obținerea unor avantaje, fie acestea job-uri sau posibilitatea de a călători”, a spus Dumitru Miron, profesor de economie.

Persoanele care vor să se vaccineze mai au de așteptat. Dacă am vaccina 100.000 de oameni pe zi și nu 30.000- 40.000, cum facem acum, am cheltui 2 milioane de euro pe vaccinare si ne-am imuniza în mai putin de un an. Asa, economia pierde din scaderea cifrei de afaceri 200 de milioane de euro pe zi, potrivit unui calcul al Ziarului Financiar.