• Aseară, 15 români care lucrează ca manageri peste hotare au fost invitaţii speciali în cadrul Galei Ziarului Financiar
  • Răzvan Diraţian, general manager, AVON Filipine: Am văzut în mediul de business că românii chiar sunt bine pregătiţi, au foarte mult curaj şi creativitate în business
  • Cornel Cărămizaru, managing director, FrieslandCampina Spania& Portugalia: Cred că ne trebuie, ca să fim optimişti, şi un pic de încredere, încredere în noi

Visezi să-ţi construieşti o carieră peste hotare? Trebuie să fii curajos, creativ, muncitor şi să fie și conjunctura potrivită. Ţi-o spun managerii de top care conduc astăzi afaceri de sute de milioane de euro sau chiar de miliarde în alte ţări.

Aseară, 15 români care lucrează ca manageri peste hotare au fost invitaţii speciali în cadrul Galei Ziarului Financiar. Răzvan Diraţian este directorul general al filialei din Filipine a companiei de vânzări de cosmetice Avon. Îi place responsabilitatea, este ambiţios şi trăieşte cu speranţa că şi România va progresa în business.

Răzvan Diraţian, general manager, AVON Filipine: „Eu am senzaţia de fiecare dată când mă întorc în ţară că România este pe un drum extraordinar de bun. Am văzut în mediul de business că românii chiar sunt bine pregătiţi, au foarte mult curaj şi creativitate în business.”

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Severina Pascu a lucrat în ultimii 15 ani în mai multe ţări, ca manager al companiei americane de cablu şi internet Liberty Global. De cinci ani este la Zurich şi crede că e importantă conjunctura, nu doar competenţele, ca să fii promovat. Indiferent de ce urmează pentru ea în carieră, nu se vede îmbătrânind în altă ţară.

Severina Pascu, CEO adjunct & director operaţional, Sunrise UPC Elveţia: „Pentru mine nu este locul de pensionare, stiu foarte clar că vreau să mă întorc în România, nu am încă planul unde să mă pensionez în România, dar întotdeauna mi-e drag să mă întorc în ţară şi cu siguranţă ultimii ani vreau să mi-i petrec în ţară.”

Cornel Cărămizaru conduce de un an afacerile producătorului de lactate Friesland Campina din Spania şi Portugalia. Ce sfat are pentru românii care vor să progreseze?

Cornel Cărămizaru, managing director, FrieslandCampina Spania& Portugalia: „Mai devreme s-a vorbit despre optimism. Cred că ne trebuie, ca să fim optimişti, şi un pic de încredere, încredere în noi, în ceea ce putem face, încredere şi în potenţialul nostru, dar şi în capacitatea noastră de a ne valorifica potenţialul şi un pic de răbdare.”