28.000 de angajați ai parcurilor Disney vor fi concediați în urma pandemiei de coronavirus

  • 28.000 angajați vor fi concediați din parcurile Disney, la nivelul tuturor departamentelor.
  • Două treimi dintre aceștia vor continua să muncească part-time.
  • Conform companiei, decizia a fost dificilă, însă necesară.

Compania Walt Disney Co a anunțat marți că va da afară 28.000 angajați, în special din parcurile tematice din Statele Unite, (preponderent din California, unde Disneyland rămâne închis) relatează Reuters.

Aproximativ două treimi dintre cei care vor fi dați afară vor rămâne angajați part-time, a declarat compania.

Parcurile Disney, închise încă de la începutul pandemiei de coronavirus

Disney a închis porțile parcurilor tematice din întreaga lume atunci când noul coronavirus a început să se răspândească.

Supranumit și Happiest Place on Earth, Disneyland a fost singurul care nu s-a redeschis. Compania a fost, în orice caz, obligată să-și limiteze numărul de vizitatori pentru a respecta distanțarea.

A fost foarte greu să luăm această decizie de a reduce forța de muncă din parcurile noastre, la nivelul tuturor departamentelor, a declarat Josh D’Amaro, președintele coordonator al parcurilor Disney.

Cum a evitat managementul Disney concedierile

Acesta a vorbit și despre capacitatea limitată a parcurilor și incertitudinea despre durata pandemiei, care au fost exacerbate în California de refuzul categoric al statului de a ridica restricțiile pentru ca Disneyland să se redeschidă.

Într-o scrisoare pentru angajați, D’Amaro a numit demersul ca fiind devastator. Acesta a specificat că sectorul de management a încercat să evite concedierile prin reducerea cheltuielilor, suspendarea proiectelor și eficientizarea operațiunilor.

Încercările au fost în zadar

Din aprilie, compania a continuat să plătească asigurările medicale pentru angajați.

Nu putem rămâne cu același număr de angajați, operând cu o așa capacitate limitată, a declarat D’Amaro.