• 50.000 de chinezi au fost selectați să testeze noua tehnologie.
  • Moneda virtuală este doar o versiune digitală a yuan-ului chinez.
  • Moneda chineză nu are nicio legătură cu cryptomonedele actuale.

Ai tot auzit de ceva vreme despre moneda virtuală chineză. Află că autoritățile vor s-o și testeze. Pentru asta, au organizat o loterie de un milion și jumătate de dolari.

Banca Populară Chineză a ales la întâmplare 50.000 de chinezi și le-a dat câte un teanc de bani virtuali, echivalentul a 30 de dolari, cu care să facă cumpărături.

E o mișcare cu dublu scop: autoritățile chineze spun că astfel vor nu numai să testeze moneda virtuală, ci și să impulsioneze vânzările scăzute cauzate de pandemie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Chinezii-cobai trebuie să instaleze mai întâi o aplicație, apoi vor putea cumpăra cu bani virtuali din supermarketuri, farmacii sau chiar de la Walmart.

E un nou pas în direcția transformării Chinei într-o țară fără bani fizici.

Nu este o monedă independentă, e doar o versiune digitală a yuan-ului chinezesc. Regimul comunist chinez are un plan și un scop. Odată ce tehnologia ajunge la maturitate, regimul poate folosi sistemul ca să înlocuiască dolarul american și va încerca să concureze Statele Unite pentru dominație în sistemul financiar global”, a spus Tang Jingyuan, expert în afaceri.

Tang Jingyuan, un expert în afaceri chineze, avertizează totuși că moneda virtuală chineză nu trebuie confundată cu cryptomonede ca Bitcoin, Etherum sau Libra.

Rolul ei e de fapt acela să înlocuiască cryptomonedele actuale cu un sistem pe care autoritățile chineze să-l controleze.