• Peste 54 de milioane de americani s-ar putea confrunta cu insecuritatea alimentară, a declarat Feeding America
  • 40% dintre persoanele prezente la distribuția de alimente nu s-au bazat până acum pe așa ceva
  • Mii de mașini au stat la coadă în Dallas la o distribuție de alimente

Efectul asupra economiei al pandemiei Covid-19 începe să se vadă. Insecuritatea alimentară începe să crească și din ce în ce mai mulți oameni ar putea suferi de foamete.

Feeding America, cea mai mare organizație împotriva subnutriției, a declarat că peste 54 de milioane de americani s-ar putea confrunta în curând cu insecuritatea alimentară.

40% dintre persoanele prezente nu au mai apelat vreodată la așa ceva

Asta înseamnă cu 17 milioane mai mult decât înainte de focarul de coronavirus. Organizația a înregistrat o creștere cu 60% a nevoilor de asistență alimentară din martie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Aproximativ 40% dintre persoanele care se prezintă la distribuția de alimente nu au trebuit niciodată să se bazeze pe asistență alimentară caritabilă”, a fost comunicatul oficial al organizației.

Această criză amenință starea de sănătate a zeci de milioane de oameni doar în SUA. Putem avea astfel o imagine de ansamblu cu efectul acestei pandemii asupra tuturor oamenilor. Chiar și cei care nu vor suferi de foamete, ar putea suferi de malnutriție.

Cozi de mii de mașini în Texas

Între timp, în Texas, mii de mașini au format cozi imense pentru alimente la un eveniment de distribuție din Dallas, relatează CNN. Organizatorii spun că pandemia de Covid-19 a crescut nevoia și a stârnit panica în oameni.

Banca de Alimente din Nordul Texasului a distribuit sâmbătă peste 600.000 de kilograme de alimente pentru aproximativ 25.000 de persoane, potrivit purtătorului de cuvânt. Au fost distribuiți 7.280 de curcani familiilor, cu ocazia Zilei Recunoștinței.

„Este cu adevărat uimitor și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să stau la coadă în această dimineață”, a declarat o femeie după ce a trebuit să stea la aceste cozi ore în șir.

Situația acestei femei definește la scară largă majoritatea populației americane. Efectul pandemiei asupra economiei a fost unul nemilos, iar piața de tip capitalist a avut de suferit cel mai mult.