6 luni de work from home: Unii angajați din România s-ar putea întoarce la birou în 2021

Sursa Foto: Profimedia
  • Angajații de la Amber nu revin la birou până nu va exista un vaccin COVID-19 sau o soluție pentru siguranța oamenilor.
  • Oamenii din echipa Creasoft știu sigur că nu se vor vedea prea curând.
  • La IT Deutsche Bank Global Technology, oamenii ar putea reveni la birou la finalul lui septembrie sau chiar anul viitor.

Cumpără-ți un birou și un scaun comod. S-ar putea să te întorci la serviciu abia anul viitor. Sau niciodată.

Așa se pune problema la studioul Amber, care creează jocuri video pentru Disney.

Angajații lucrează deja de acasă de șase luni, iar directorii nu se grăbesc să îi cheme la sediu.

„Până când un vaccin nu va fi disponibil sau se va întâmpla ceva astfel încât oamenii să fie în siguranță atât aici, cât și pe drumul către birou, nu avem absolut niciun fel de intenție să revenim”, spune Tudor Postolache, Director de Operațiuni la Amber.

„Anul acesta, angajații nu vor mai fi simultan la birou”

Există și proprietari de companii care le-au spus pe șleau angajaților că nu se vor mai întâlni prea curând.

Adrian Dinu, care conduce o firmă de monitorizare a activității de la distanță, a aflat că va avea multe comenzi de la partenerii de afaceri.

„Cel puțin anul ăsta, dar cred că nici în viitor nu o să mai fie toată lumea simultan la birou”, spune Adrian Dinu, Proprietar Creasoft.

Revenirea la birou, amânată

Chiar și filiale ale unor giganți internaționali ezită să își recheme angajații la sediu. Este cazul companiei IT Deutsche Bank Global Technology.
Activitatea de birou trebuia reluată pe 15 iunie, dar a fost amânată pentru sfâșitul lunii, și s-ar putea concretiza abia anul viitor.