• În 80% din scrisorile pentru Moș Nicolae, copiii cer jucării smart
  • Roboții care pot fi ghidați prin gesturi sunt în topul preferințelor băieților
  • Fetițele îi scriu Moșului că vor mini-bucătării funcționale
  • Jucăriile inteligente pot distrage atenția copiilor de la tabletă sau telefon

E o mare diferență între scrisorile de pe vremuri către Moș Nicolae, și cele de acum. Vremurile s-au schimbat, iar tastele au înlocuit penița. Isteţi şi dornici de explorare, copiii optează pentru tehnologie. Nu mai vor jucării plictisitoare de care să uite în dulap. Aşa ajung ghetuțele lor pline de drone sau roboţi.

Mădălina Bucur, corespondent Aleph News: „Acest robot poate fi controlat prin gesturi. Dacă esti cuminte, te ajută şi la lecţii”

Problemele apar când inspirația pentru cadouri vine din filme. La 6 ani, Teodora ştie exact ce vrea. Dar asta îl pune puțin pe Moş Nicolae în dificultate.

Recomandări

CUM E VREMEA?
PREGĂTESC CALIFICAREA
RĂZBOI CU RAZĂ LUNGĂ
CE ÎNSEAMNĂ DECIZIA SUA
ZIUA LUI MICKEY MOUSE
BEYONCE CÂNTĂ LA MECI

Teodora Cristache: „Am văzut acum într-un film cu Sherlock Holmes şi avea o chestie prin care sufla baloane și ma interesează unul din acela.”

Fetele sunt gospodine de mici. Își doresc mini-bucătării funcţionale, maşini de spălat vase, cuptor cu microunde şi chiar chiuvete cu circuit de apă. La fel de tentante sunt și jucăriile colorate, cu senzori şi funcţii de înregistrat. Sau păpuşile Barbie, care se mişcă singure sau îşi schimbă înfăţisarea.

Preţurile pentru astfel de jucării variază între 80 şi 300 de lei. În magazinul Noriel, din Braşov, angajații testează toate funcțiile jocurilor, ca să-i poată da cele mai bune sfaturi Moșului.

Alexandra Boghian, director de magazin: „În proporție de 80%, părinții caută jucariile care să aibă cât mai multe funcții, copiii din ziua de azi caută lucruri care să îi ajute, sa îi atragă mai mult, pentru a înlocui tabletele și telefoanele părinților”