• Prețurile petrolului au crescut luni, cu Brent peste 50 de dolari pe baril
  • Speranţa este că lansarea campaniilor de vaccinări va majora cererea globală de combustibil
  • Explozia unui petrolier din Arabia Saudită a agitat piaţa

Prețurile petrolului au crescut luni, cu Brent peste 50 de dolari pe baril, susținut de speranțele că lansarea campaniilor de vaccinări va majora cererea globală de combustibil, în timp ce o explozie a unui petrolier în Arabia Saudită a agitat piața, relatează Reuters.

Prețurile futures ale petrolului Brent cu livrare în februarie au crescut cu 67 de cenți, sau 1,3%, la 50,64 dolari pe baril până la 0730 GMT, în timp ce West Texas Intermediate din SUA a crescut cu 62 de cenți, sau 1,3%, la 47,19 dolari pe baril.

Prețurile au crescut și pe fondul nervozității apărute după ce o firmă de transport maritim a anunțat că un petrolier a fost lovit de o sursă externă în timp ce descărca în portul Jeddah din Arabia Saudită.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Brent și WTI cresc de șase săptămâni consecutiv, cea mai lungă perioadă de câștiguri din iunie.

Statele Unite au început campania de vaccinare împotriva COVID-19, susținând speranța că restricțiile se vor încheia în curând și vor ridica cererea.

O prelungire a discuțiilor despre Brexit între puterile europene a stimulat și piețele financiare luni.

Comitetul mixt de monitorizare a OPEC + (JMMC) care monitorizează conformitatea între membri se va întruni pe 16 decembrie, în timp ce OPEC + se va întâlni pe 4 ianuarie pentru a studia piața după ultima decizie de a limita creșterea de producție la 500.000 de barili pe zi începând cu anul viitor.