Ministrul Drulă: A fost desemnată firma care va realiza Lotul 4 al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Când ar putea începe lucrările

Sursa foto: Mediafax
  • Drulă: A fost desemnată firma care va realiza o porțiune din autostrada Sibiu-Pitești
  • Este vorba despre un sector de 10 kilometri care va avea un tunel și numeroase poduri și pasaje
  • Licitația a fost câștigată de firma austriacă Porr
  • Valoarea contractului este de aproape 1,679 miliarde de lei

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru execuția lucrărilor pe un lot al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. Este vorba despre un sector de 10 kilometri care va avea un tunel și numeroase poduri și pasaje.

Ministrul Transporturilor a anunțat vineri câștigătorul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe lotul 4 Curtea de Argeș – Tigveni al autostrăzii Sibiu-Pitești. „Este o porțiune dificilă din cauza reliefului”, a explicat Cătălin Drulă.

Este o secțiune dificilă cu o lungime de aproximativ 10 km, dintre care un tunel de 1,3 km, un nod rutier la Tigveni, 9 poduri și 3 pasaje. Constructorul desemnat este aceeași firmă austriacă de pe lotul 1, Sibiu-Boița, unde lucrările merg bine și sunt în termen, cu intenție de finalizare la sfârșitul lui 2022. Îmi doresc să avem utilaje în teren cât de curând pe lotul 4 și să nu mai existe contestații pentru această licitație, și așa întârziată din această cauză”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a prezentat și stadiul lucrărilor pe celelalte sectoare ale A1 Sibiu-Pitești.

„Iată și situația pe restul secțiunilor: Lot 2 – ofertele în cadrul licitației au fost depuse, iar la CNAIR se lucrează la evaluarea acestora. Această secțiune este cea mai dificilă a acestei autostrăzi, în Valea Oltului – are 31 de km și cuprinde 7 tuneluri + 27 de viaducte. Lot 3 – tot o secțiune în relief dificil, și acest lot este în licitație, iar zilele acestea se va anunța lista scurtă a ofertelor rămase în cursă. Pe lotul 5 Curtea de Argeș-Pitești, este în curs de finalizare proiectarea și urmează să emitem autorizație de construire în curând”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Firma austriacă Porr Construct a fost desemnată câştigătoare pentru a proiecta şi executa secţiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Piteşti, segmentul Tigveni – Curtea de Argeş, anunță, vineri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Conform CNAIR, valoarea contractului este de aproape 1,679 miliarde de lei, fără TVA.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru „Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeş”, în lungime de 9,86 km, în conformitate cu prevederile contractului de proiectare şi execuţie.