• Andrei şi-a deschis în pandemie o afacere cu cold brew, gata de băut.
  • O sticluţă de cafea rece costă între 9 şi 12 lei.
  • Cafeaua, rece sau caldă, previne anumite boli, spune medicul Adrian Copcea.

Andrei Lăncrăjan a lucrat opt ani ca barman într-un restaurant din centrul Clujului și a visat dintotdeauna să aibă o afacere proprie. Pandemia i-a dat imboldul de care avea nevoie. Acum prepară în laboratorul lui, prin metoda imersiei, cafea rece. A investit 30.000 de euro în business.

Andrei Lăncrăjean, antreprenor: “Se lasă cafeaua măcinată, în apă la temperatura camerei sau rece şi se lasă acolo 24 de ore unde îşi extrage un total alt profil de gust şi alte arome. Avem varianta aceasta micuţă noi o vindem la 9 lei şi varianta aceasta la 250 de ml la 16 lei. Se poate mixa cu apă tonică, o variantă foarte fresh şi se poate mixa şi în cokctailuri.”


Cafeaua rece, cold brew, este o alternativă sănătoasă dacă eşti în căutare de o băutură răcoritoare, energizantă. Nu o spune doar Andrei, o confirmă şi medicii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Adrian Copcea, medic primar nutriţionist: „Prin ce este cafeaua benefică? Printr-o serie de antioxidanţi şi de micronitrienţi care de fapt stimulează diefrite procese regenerative ale corpului şi luptă cu stresul oxidativ.”