• Acțiunile companiei au crescut în ultimele 2 luni de la 15 dolari la peste 52 de dolari.
  • În prezent, acțiunile Virgin Galactic sunt 43 de dolari.
  • Prețul unui bilet pentru o călătorie în spațiu este de 250.000 de dolari.
  • Există peste 600 de bilete rezervate.

Odată cu anunțul zborului în spațiu, acțiunile Virgin Galactic au explodat. În ultimele 2 luni, acestea au înregistrat o creștere de la 15 dolari la peste 52 de dolari.

Daniela Șerban, expert în bursă, explică situația.

„Există o vorbă americană că de acolo a pornit capitalismul și bursa: „Buy the rumor and sell the news”, adică e bine să cumperi cât timp se construiește pozvestea și când încă nu e totul foarte clar pentru că atunci se întâmplă câștigurile cele mai mari și vinde când lucrurile sunt deja certe”, a spus Daniela Șerban, expert în bursă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Virgin Galactic a fost înființată în 2004

Virgin Galactic a fost înființată în 2004. În luna mai a acestui an, Administrația Federală pentru Aviație a acordat companiei licența pentru transportarea oamenilor în spațiu. În prezent sunt peste 600 de rezervări pentru zborurile viitoare, fiecare bilet fiind vândut cu suma de 250.000 de dolari.

„De notat, însă, că multiplii sau valoarea companiei pe bursă este la acest preț de 200 de ori mai mare decât profitabilitatea ei. Adică s-a cumpărat foarte mult pe viitor, adică pe veniturile viitoare. De aceea eu aș spune că este o acțiune riscantă în continuare”, a adăugat Daniela Șerban.

După misiunea încheiată cu succes, Virgin Galactic a înregistrat o creștere ușoară și apoi o scădere de 15 procente, pe bursă. Compania și-a propus să vândă acțiuni în valoare de 500 milioane de dolari.