• La Roma, piețele publice dau stingerea la ora 21.
  • Multe restaurante își opresc activitatea.
  • Proprietarii au pus, simbolic, afișe cu cruci de mormânt pe ușile restaurantelor închise.
  • În Italia, numărul pacienților care au nevoie de terapie intensivă a depășit 1.000

Proprietarii știu că își vor pierde afacerile și, deși sunt conștienți de vremurile actuale – unii dintre ei chiar experimentând Covid-ul pe pielea lor – consideră că măsurile sunt prea aspre.

Majd Hammad, proprietar restaurant: „Înțeleg toate problemele legate de COVID, înțeleg, poate, mai bine decât alții, pentru că am fost în spital multe zile – 27 de zile – din cauza COVID. Deci, e evident, sunt un businessman, dar am fost, de asemenea, victimă a acestui virus mortal, dar cred că ar fi putut să rezolve asta într-un mod diferit față de exagerarea aceasta”

Giancarla Tarantino, locuitor: „Trebuie să existe control asupra zonei, dar să închizi o întreagă piață publică în acest mod…acesta e un loc atât de plin de viață, de atâția ani, poate ar trebui aduse mai multe patrule de poliție, dar oamenii aceștia de afacere vor pierde, cu siguranță”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Paolo Polli are cinci restaurante și baruri. Trebuie să renunțe acum la patru dintre ele. Pandemia i-a afectat prea mult business-urile și costurile ca să le țină pe linia de plutire sunt prea mari.

Paolo Polli, proprietar restaurante în Milano: „Acum facem mult mai puțin, dacă am deschide, am devein faliți. E mai bine să rămânem închiși decât să deschidem. Am început eu să lucrez, din nou, ca bucătar, și încercăm să o facem să meargă ca o afacere de familie”

Peste 37.000 de oameni au murit în Italia, din cauza virusului. Numărul pacienților cu COVID-19, care au nevoie de terapie intensivă, a trecut acum de 1.000.