• Airbus îți promite că până în 2035 va lansa primele avioane comerciale cu emisii zero din lume
  • Compania a dezvăluit luni trei concepte de aeronave revoluționare
  • „Acesta este un moment istoric pentru sectorul aviației comerciale în ansamblu“, spune Guillaume Faury, CEO-ul Airbus

Airbus îți promite că până în 2035 va lansa primele avioane comerciale cu emisii zero din lume, care vor funcționa cu hidrogen, scrie euronews.com.

Compania a dezvăluit luni trei concepte de aeronave revoluționare, fiecare explorând o abordare diferită a realizării zbourului cu emisii zero, dar toate bazându-se pe hidrogen ca sursă primară de energie

„Acesta este un moment istoric pentru sectorul aviației comerciale în ansamblu și intenționăm să jucăm un rol de lider în cea mai importantă tranziție pe care a avut-o vreodată această industrie“, a spus Guillaume Faury, CEO-ul Airbus.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Opțiuni interesante“

Primul concept, „Turboprop“, ar putea transporta între 120 și 200 de pasageri pe aproximativ 2.000 de mile marine. Se bazează pe un motor cu turbină cu gaz modificat care funcționează pe bază de hidrogen.

Al doilea concept, „Blended-Wing Body“, cu un design cu turbopropulsor, ar transporta până la 100 de pasageri peste 1.000 de mile marine, în timp ce al treilea, „Turbofan“, cu un design ce presupune ca aripile să fie îmbinate cu corpul principal al aeronavei și va putea transporta până la 200 de pasageri într-o călătorie de 2.000 de mile marine.