• Jambierele preferate ale cultului Girlfriend Collective sunt realizate din sticle reciclate
  • Testele de biodegradabilitate efectuate, au clasificat AirCarbon ca fiind descompus mai repede decât celuloza în apă
  • Pentru o pereche de ochelari de 160 de dolari a fost utilizate 2.03 kilograme de Co2 extras din aer

Majoritatea materialelor existente pe piaţă nu sunt reciclabile, dar cum moda are tendinţa de a transforma gunoiul în comoară, au apărut noi tehnologii prin care se produc materiale biodegradabile.

View this post on Instagram

A post shared by COVALENT (@covalentfashion)

Una dintre tehnologii se numeşte AirCarbon inventată de Mark Herrema fondatorul Newlight Technologies. După ani de experimente, Herrema a reuşit să utilizeze dioxidul de carbon ca resursă pentru a produce diferite produse.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

AirCarbon este produs de microorganismele oceanice care utilizează metanul capturat de la fermele de lapte sau de la minele de cărbune abandonate creând o moleculă numită PHB, care devine topibilă atunci când este purificată.

Acum, materialul brevetat AirCarbon este folosit în poşete, ochelari, portofele şi multe alte produse pe care Newlight Technologies le-a scos pe piaţă sub brandul Covalent.

Pentru o geantă este extras din aer o cantitate de 16.7 kg de CO2, prețul acesteia ajungând la 480 de dolari. Companii ca Ikea, Bodyshop şi Restore Foodware sunt câteva dintre firmele care au ales să folosescă AirCarbon ca alternativă împotriva încălzirii globale.