• Piețele financiare au fost pregătite pentru zile sau chiar săptămâni de incertitudine
  • Președintele în exercițiu Donald Trump a anunțat că va contesta în justiție numărătoarea voturilor din mai multe state
  • Lira sterlină a scăzut față de dolar și euro după ce presa a anunțat că Banca Angliei, care va face un anunț joi, ia în considerație dobânzile negative

Dolarul a scăzut la cel mai slab nivel din ultimii doi ani față de yuan și s-a depreciat față de alte monede asiatice, pe măsură ce democratul Joe Biden s-a apropiat de Casa Albă în cadrul alegerilor prezidențiale americane, relatează Reuters.

Piețele financiare au fost pregătite pentru zile sau chiar săptămâni de incertitudine, în timp ce președintele în exercițiu Donald Trump a anunțat că va contesta în justiție numărătoarea voturilor din mai multe state.

Acest lucru ar putea afecta dolarul pe termen scurt, spun traderii.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Pe de altă parte, lira sterlină a scăzut față de dolar și euro după ce presa a anunțat că Banca Angliei, care va face un anunț joi, ia în considerație dobânzile negative.

Și Rezerva Federală este, de asemenea, în centrul atenției, din cauza ședinței de politică monetară de joi.

Așteptările ca o administrație Biden să adopte un ton ușor mai scăzut în politicile comerciale ar putea slăbi dolarul față de monedele țărilor care adesea s-au confruntat cu amenințarea majorării tarifelor vamale în timpul administrației lui Trump, au spus analiștii.

Yuanul onshore a crescut la un maxim de doi ani, de 6,6381 unități pe dolar, extinzându-și recentele câștiguri, în condițiile în care moneda chineză a devenit un instrument pentru a paria pe victoria lui Biden.

Euro a ajuns la 1,1738 dolari joi, constant față de sesiunea precedentă.

Lira sterlină a scăzut cu 0,28%, până la 1,2957 dolari. Față de euro, lira a scăzut cu 0,34%, până la 90,56 pence.

Chiar dacă Biden reușește să depășească provocările juridice ale lui Trump pentru a deveni următorul președinte, republicanii par să păstreze controlul Senatului și îl pot folosi pentru a pune piedici agendei lui Biden – un alt factor luat în calcul de traderii de valută.