• Președintele le-a transmis miniștrilor că reformele nu mai pot aștepta.
  • Iohannis: Vom crea premisele unei creșteri economice reale pentru următorii ani.
  • Iohannis: Este obligatoriu să înceapă un proces de resetare a statului.

Cât de repede își va reveni economia după pandemie, este întrebarea care se află pe buzele tuturor. Se pare că totul depinde de cât de bine merge campania de vaccinare. Lucru confirmat și de președintele Klaus Iohannis.

„Măsurile adoptate de guvern care au fost luate au fost foarte corecte, dar avem nevoie de o repornire în forță. Asta înseamnă să avem campanie de vaccinare de succes că toată lumea să poată să meargă înapoi la serviciu, și că toate firmele să își repornească activitatea, iar acolo unde sunt dificultăți guvernul să pună în practică urgent scheme de ajutor”, a declarat președintele României.

„Declarația lui Klaus Iohannis este foarte optimistă și nu avea cum să transmită un mesaj negativ. Poate economia în ansamblul ei își va reveni, pentru că sunt laturi economice ce vor crește, sunt părți ale economiei care au crescut și anul trecut. Cred că HoReCa nu își va reveni în totalitate, atât timp cât pandemia nu se va sfârși. Campania de vaccinare nu va sfârși pandemia. Cred că măsurile impuse în această pandemie vor rămâne până la sfârșitul anului. Cred că autoritățile ar trebui să nu ne mai mintă, părerea mea. Ar trebui să nu ne mai mintă vizavi de implicarea lor în ajutor”, a declarat Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante „La Mama”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

„Statistica oficială este diferită de realitatea din piață”

„Există o schemă de finațare în acest moment care funcționează, despre care eu știu din iulie anul trecut, dar nu este pentru toată lumea. Eu nu cred că toate companiile afectate cu adevărat își vor primi banii. Se promite mult, dar se face mult prea puțin. Repet, statistica oficială este diferită de realitatea din piață. Guvernul reacționează doar pentru cei care erau foarte pozitivi. Plătesc taxe statului de 22 de ani. Eu m-am simțit protejat, ajutat, într-un fel, de sistem, ba mai mult, am simțit că există dublă măsură și iechitate socială”, a mai spus CătălinMahu