• Poți obține un grant în valoare de maxim 150.000 de euro
  • Dacă ai avut cifra de afaceri între 5.000 și 13.500 de euro, vei primi 2.000 de euro
  • Dacă cifra de afaceri depășește 13.500 de euro, vei primi 15% din cifra de afaceri

După ultimele restricții antreprenorii au parte și de o veste bună! O categorie de granturi, din cele trei din cadrul Schemei de Ajutor de Stat, sunt disponibile de astăzi. Este vorba despre granturile pentru capital de lucru. Antreprenorii pot primi o sumă de bani în vederea depășirii crizei economice generate de pandemie.

Aceste granturi sunt destinate firmelor a căror activitate a fost afectată de la începutul pandemiei, fie ca a fost interzisă, fie că a fost îngrădită. În principal, în sectoare precum HoReCa sau turism. Antreprenorii din aceste industrii pot primi o sumă de bani nerambursabili, dar nu mai mult de 150.000 de euro, dacă se grăbesc. Granturile se obțin după principiul primul venit, primul servit.

Pentru a primi acest sprijin antreprenorii trebuie să îndeplinească anumite condiții. În primul rând să aibă certificatul acela de situații de urgență, businessul să fi înregistrat profit anul trecut sau acum doi ani, să dovedească faptul că nu aveau probleme cu businessul în decembrie 2019. De asemenea, când vor utiliza grantul, trebuie să participe și ei cu 15 % din valoarea grantului și să promită că mențin toți angajații, dimpotrivă, mai angajezează.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Suma pe care antreprenorii o pot primi depinde foarte mult cifra de afaceri din 2019. Dacă au avut cifra de afaceri între 5.000 și 13.500 de euro, valoarea grantului va fi de 2.000 de euro. Dacă cifra de afaceri pentru anul 2019 este între 13.501 și 1.000.000 de euro, valoarea grantului va fi 15 % din aceasta, dar, după cum spuneam, nu mai mare de 150.000 de euro. Înscrierile încep la ora 10.