• Prioritate la vaccin au angajații din domeniul Sănătății și cei din grupele de risc
  • În luna noiembrie, s-au închis peste 6.000 de firme

Primii vaccinați sunt cadrele medicale și angajații din domeniul sănătății. Urmează cei din categoria de risc. Dar până va ajunge vaccinul la întreaga populație, antreprenorii trag cu dinții de afaceri.

Oana Iliescu are două restaurante în București. Pe unul l-a închis încă din martie deoarece nu avea terasă. Celălalt așteaptă clienți. Dar nu apar din cauza frigului.

Oana Iliescu, proprietar Trattoria Della Nonna: „Noi nu ne mai gândim la un câștig, la un profit, ne gândim doar să supraviețuim, să putem să ne achităm facturile și să ne putem achita angajații. Sinceră să fiu, aștept orice speranță pe care o avem să revenim la normal. Dacă asta este soluția, cu vaccinul, sigur l-aș face dacă îmi garantează că lucrurile vor reveni la normal.”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Afacerile din Horeca primesc de la Guvern 500 de milioane de euro ca ajutor pentru a compensa pierderile suferite de acest sector în urma restricțiilor. Nu este singura sumă care a plecat spre Horeca în acest an. Cu toate acestea antreprenorii din domeniu trag cu dinții de afaceri pentru a nu ajunge la faliment.

Adrian Stan, antreprenor: „Orice ajutor este binevenit. Nu-mi dau seama dacă ajung acești bani. Avem nevoie undeva de 200-300 de mii de euro ca să putem supraviețui, altfel nu văd nici o șansă”

În luna noiembrie, de exemplu, au fost 873 de firme care și-au suspendat activitatea, 538 care au intrat în insolvență și 4.796 radiate.