• Antreprenorii cer demiterea ministrului Economiei, Virgil Popescu
  • Peste 17.000 de antreprenori din România au primit finanțări de până la 200.000 de lei prin programul Start-Up Nation
  • Start-Up Nation este una dintre cele mai apreciate măsuri pentru sprijinul antreprenorilor

În plină criză și fără răspunsuri clare de redresare a economiei, antreprenorii din România sunt la capătul puterilor. Singura soluție la care s-au gândit este demiterea ministrului Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat oprirea finanțărilor pentru programul Start-Up Nation, motivând că banii se dau prea ușor, iar afacerile finanțate nu ar fi sustenabile. Nu de puține ori autoritățile au atras atenția asupra faptului că proiecte finanțate prin Start-Up Nation se vindeau la cheie pe site-ul de anunțuri OLX. Anunțul i-a nemulțumit pe antreprenori pentru că, susțin ei, statul și-a recuperat investiția.

Impozitele pentru salarii, impozitele pe profit și cele aplicate pentru dividende au generat la bugetul de stat încasări de cel puțin 200% din valoarea finanțării primite prin Start-Up Nation. Ministrul Economiei se scuză, spunând că nu oprește pur și simplu programul, ci va exista un nou program de start-up începând cu anul viitor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Peste 17.000 de antreprenori din România au primit finanțări de până la 200.000 de lei prin programul Start-Up Nation, care este și una dintre cele mai apreciate măsuri pentru sprijinul antreprenoriatului. Astfel au fost create 64.000 de noi locuri de muncă în cei trei ani de la lansarea programului.