• HORECA vrea să scape de colaps și vine cu idei de salvare
  • Breasla Cârciumarilor din Brașov a trimis o scrisoare la Guvern și Prefectură
  • Antreprenorii cer să nu fie discriminați față de colegii lor care oferă și cazare
  • HORECA cere redeschiderea în interior a tuturor restaurantelor, din 15 februarie
  • Antreprenorii din Brașov vor facilități fiscale la fel ca cei din construcții

Breasla Cârciumarilor din Brașov, oraș unde localurile sunt încă închise, cere să fie deschise la interior toate restaurantele, din data de 15 februarie și să elimine discrimarea. Oana Coantă are Bistro De L’Arte în centrul vechi, iar pentru ca cifra de afaceri să rămână pe linia de plutire a investit 14.000 de lei în încălzitoare pentru terasă.

Oana Coantă, proprietară Bistro De L Arte: „Am ales niște propuneri pe termen scurt cum este renunțarea pragului de 3%, 5%. Să nu mai depindem de un procent, ci doar de o situație de criză foarte mare dacă se mai întâmplă ceva. În mod real, pe asta am pus accentual, faptul că în hoteluri, în restaurantele lor, se poate servi și la noi nu, creează așa o discrepanță nefiind nicio diferență în mod real.”

Breasla Cârciumarilor din Brașov mai solicită și facilități fiscale la fel ca cele din domeniul construcțiilor: creșterea salariului minim și scutiri de taxe pe muncă, măsuri care să fie valabile în următorii cinci ani de zile. În plus, antreprenorii motivează și că nu există niciun studiu care să arate că oamenii s-au infectat în restaurante.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Ștefan Gleveșanu, proprietar Deane’s: „Apreciem foarte mult că am primit ajutor semnificativ din partea statului, mai exact 41,5%, reprezentând taxele pe care noi le achităm către stat pentru angajați. Ne-au fost restituite în luna iunie, iulie și august și am dori foarte mult să primim acești bani înapoi și cel puțin șase luni în decursul anului 2021.”