• Antreprenorii din Breasla Cârciumarilor împart mâncare caldă producătorilor din piețe
  • În Braşov, sute de producători locali şi comercianţi îşi vând produsele în frig
  • Pieţele au fost decoperate și au fost eliminaţi pereții, pentru ventilație

Antreprenorii din Braşov, uniţi în Breasla Cârciumarilor, gătesc mâncare caldă şi o împart producătorilor locali care îngheaţă în piaţă. Pia, proprietara restaurantului Next Door, din centrul istoric, a pregătit împreună cu alţi colegi, de la alte localuri, peste 40 de porţii de supă cremă de rădăcinoase, porc la tavă cu pilaf, dar şi chec cu nucă şi glazură de scorţişoară.

Pia Krauss, proprietara Next Door: „Noi toţi facem ce putem ca să extragem momente cât mai frumoase în fiecare zi. Funcţionăm doar pe delivery şi, momentan, lucrăm doar patru persoane, inclusiv eu. Toată lumea este într-o perioadă extrem de grea, dar pentru ei care depind în mare măsură de restaurante. Este foarte greu.”

Costi şi-a închis localul Opus 9, dar a venit să ajute. Este alături de cei afectaţi de deciziile guvenanţilor. De aici se aprovizionează şi vor să îi susţină.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Costel Bertea, antreprenor: „Cheltuielile sunt mult mai mari pe partea de curent şi chirii. A fost o decizie nu plăcută, dar necesară să închidem. Nu are conotaţie financiară, pe noi ne costă aceste lucruri, dar atâta timp cât suntem închişi putem face ceva pentru semenii noştri.”

Cu încasări de doar 100 de lei pe zi şi acest local a fost închis. Opt angajaţi au intrat în şomaj tehnic. În centrul istoric al Braşovului s-au închis deja patru localuri. Aproximativ 300 de producători locali şi comercianţi îşi vând produsele în frig în piețele din Brașov.

Mariana Boga, producător: „În ciuda faptul că e frig afară.. e foarte bine, ne mai încălzeşte puţin şi ne înveseleşte. O supă cremă foarte bună şi un pilaf. Noi suntem producători de la Giurgiu. Ceapă, vinete, gogogoşari. (…) Este mai frig şi cleinţii s-au mai rărit puţin.”

Pieţele au fost descoperite, iar doi dintre pereţi eliminaţi, pentru a fi ventilată zona.