• Restaurantele se pot închide în localităţile cu multe cazuri de Covid-19
  • Industria resaurantelor a pierdut un miliard de euro încasări până acum
  • Industria restaurantelor va pierde circa 10% din locații la nivel național

Antreprenorii din HoReCa, unul dintre cele mai lovite sectoare de criza Covid, se așteaptă la un nou dezastru.

Totul după ce premierul Ludovic Orban a anunțat deja că restaurantele se vor închide în localităţile unde rata de infectare va ajunge la peste 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Radu Dumitrescu conduce șase restaurante de lux în Capitală. Spune că deși acum sunt deschise la interior, clienții sunt punțini.

Într-un cuvânt, va fi dezastruos. Nu cred că mai avem nicio șansă. Nu știu unde vom ajunge pentru că va fi mai mult de 1,5 cu siguranță. Deja am pierdut 70% din cifra de afaceri. Nu ne putem plăti nici măcar angajații, chiriile. Vom pierde și cei 50-60% din angajații pe care i-am mai păstrat pentru că ceilalți 50% s-au reorientat, și-au schimbat job-ul. Suntem într-o negociere continuă cu toți furnizorii de orice tip ar fi ei, tocmai ca să ne susțină să putem supraviețui”, a spus Radu Dumitrescu, antreprenor.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Premierul a avut ți el o reacție: „Văd priviri nu foarte drăgăstoase de la dumneavoastră, dar să știți că nu am inventat eu Covidul. S-a născut în alte țări”, le-a spus Ludovic Orban, joi, reprezentanților HoReCa.