Antreprenorii, în pragul falimentului din cauza noilor restricții din Capitală. „Undeva la 80% din vânzări sunt seara”

  • Terasele se închid în funcție de rata de incidență
  • Spațiile comerciale se închid la 18 în weekend, în București
  • Restricția se aplică și în timpul săptămânii, dacă rata trece de 7,5
  • Oana Iliescu, antreprenor: „Cred că undeva la 80% e vânzarea pe seară

De când numărul de infectări este tot mai mare, autoritățile parcă se joacă cu afacerile oamenilor. Terasele se închid ba la 18, ba la ora 20, iar asta înseamnă pierderi semnificative pentru antreprenori. Este și cazul Oanei Iliescu, proprietar al unui restaurant din Capitală.

„Fiind locație de cartier, oamenii se retrag spre casă seara și atunci în mare parte, cred că undeva la 80% e vânzarea pe seară. Închid când mi se dă voie. Ar fi păcat să nu profit, dacă în cursul săptămânii se continuă cu programul până la 10 să nu țin până la ora 10”, a spus Oana Iliescu.

O altă problemă pentru antreprenori ar fi că rata de incidență se schimbă zilnic. Așa că, se așteaptă mereu la măsuri noi care să le limiteze activitatea economică.

„Dacă restricțiile vin așa una după alta, de pe o zi pe alta, trebuie să ne reorganizăm de fiecare dată. După ce am închis, o să stăm la o ședință să stabilim programul pe următoarele zile”, a adăugat antreprenoarea.

Dacă orașul în care locuiești are o incidență de peste 4 la mie, nu ai voie să mai iei cina în oraș la sfârșit de săptămână. Dacă rata este peste 7,5, măsura se aplică în fiecare zi a săptămânii.