• CME Group Inc. lansează contracte în valoare de peste 1 miliard de dolari legate de piața de apă din California
  • Fermieri, fonduri de hedging și municipalități pot paria pe valoarea apei
  • Două miliarde de oameni trăiesc acum în țări afectate de penuria de apă

Fermieri, fonduri de hedging şi municipalităţi se vor putea proteja împotriva sau paria pe posibile deficite de apă începând din această săptămână.

CME Group Inc. lansează contracte în valoare de peste 1 miliard de dolari legate de piaţa de apă spot din California. Potrivit CME din Chicago, contractele futures vor ajuta utilizatorii de apă să gestioneze riscurile şi să alinieze mai bine oferta şi cererea.

Contractele, o premieră de acest gen în SUA, au fost anunţate în septembrie, într-o perioadă în care căldura şi incendiile au devastat coasta de vest.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Schimbările climatice, seceta, creşterea populaţiei şi poluarea vor face ca problemele legate de lipsa apei şi stabilirea preţurilor să devină un subiect fierbinte pentru anii următori”, a declarat directorul general şi analistul RBC Capital Markets, Deane Dray. „Cu siguranţă vom urmări cum se dezvoltă acest nou contract futures pentru apă.”

Două miliarde de oameni trăiesc acum în ţări afectate de penuria de apă şi aproape două treimi din lume ar putea face faţă deficitului de apă în doar patru ani, a declarat într-un interviu Tim McCourt, şeful produselor de investiţii alternative la CME. „Ideea de gestionare a riscurilor asociate apei are cu siguranţă o importanţă crescută.”