• Apple a cumpărat 100 de companii în ultimii 6 ani, lucru anunțat de Tim Cook
  • Cele mai importante companii sunt Shazam, Beats Electronics sau PrimeSense
  • În primul trimestru din 2021, Apple a avut venituri de 111,4 miliarde de dolari

Dacă te gândeai că Apple doar vinde, îți spun că nu e chiar așa. Tim Cook a anunțat că doar în ultimii şase ani Apple a cumpărat nu mai puțin de 100 de companii.

Strategia marilor companii din tech este una clară atunci când cumpără o companie. Vor să dobândească noi tehnologii și talente. Exemplul perfect este PrimeSense, o companie din Israel cumpărată de Apple care a dezvoltată o tehnologie utilizată acum pentru Face ID-ul de pe iPhone. CEO-ul Apple, Tim Cook, a oferit practic o noua dimensiune acestei strategii când a dezvăluit că Apple a cumpărat 100 de companii în ultimii şase ani. Asta înseamnă practic o companie nouă la fiecare trei, patru săptămâni.

În general Apple cumpără companii înainte ca acestea să devină mari. Contraexemplu ar fi Beats Electronics, compania producătoare de căști premium a lui Dr Dre. Trei miliarde de dolari a plătit Apple pentru aceasta. De asemenea, Shazam costa 400 de milioane de dolari în 2018.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În topul achiziților găsim și compania Next, cea care a fost fondată de Steve Jobs. Când Apple a cumpărat NeXT în 1997 acest lucru a însemnat și revenirea lui Jobs în companie după mai bine de un deceniu. Alte companii de tech au cheltuit sume și mai mari pentru companii: Microsoft a plătit 26 de miliarde pentru LinkedIn sau Facebook care a achiziționat WhatsApp cu 19 miliarde.