• Amazon a luat toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea virusului
  • În ciuda pandemiei, CEO Jeff Bezos a câștigat zeci de miliarde de dolari anul acesta
  • Amazon continuă să se extindă

Amazon a declarat joi că 19.816 dintre angajații companiei au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, subliniind felul în care forța de muncă a fost afectată de Covid-19, relatează CNN.

Amazon a tot evitat să împărtășească public sau chiar și cu proprii angajați numărul total de infectări.

Într-o postare pe blog, compania a afirmat că a întreprins „o analiză minuțioasă pe 1 milion angajați în intervalul 1 martie-19 septembrie 2020”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Amazon a comparat rata cazurilor din cadrul companiei sale cu rata infectărilor la nivelul populației generale, folosind o bază de date concepută de Universitatea Johns Hopkins. În urma studiului, Amazon a descoperit că rata infectărilor era cu 42% mai scăzută decât în mod normal. CNN Business a solicitat companiei Amazon să explice pașii exacți prin care au ajuns la această concluzie, însă Amazon a refuzat.

Siguranța depozitelor a devenit o zonă intens controlată, pe măsură ce afacerile Amazonului au crescut, chiar și când economia a fost îmbibată într-o recesiune indusă de pandemie. Directorul executiv Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a văzut anul acesta cum averea sa se extinde cu zeci de miliarde de dolari.

Amazon a declarat că a luat o mulțime de măsuri pentru a preveni răspândirea virusului, mai exact, ,,peste 150 schimbări la nivel operațional pentru a spori siguranța”

Amazon a înregistrat cel puțin 10 decese de Covid-19 la nivelul departamentului de depozite.