• Averile milionarilor australieni au crescut cu peste 50%
  • Marea Britanie și SUA au avut creșteri de aproximativ 25%
  • Partidul laburist: „Acele creșteri nu sunt deosebite

Averea totală combinată a milioanarilor australieni a crescut cu 52,4% față de decembrie 2019. Majorarea din timpul pandemiei, alimentează temerile că noua recesiune a adâncit prăpastia dintre cei bogați și cei săraci.

În martie valoarea cumulată a averilor scăzuse, însă aceasta a urcat pe parcursul anului, scrie Bloomberg Billionaires Index, citat de The Guardian. Alte țări au înregistrat creșteri, dar nu așa de mari. Statele Unite și Marea Britanie au avut un spor de aproximativ 25%, în aceeași perioadă.

Purtătorul de cuvânt al laburiștilor, Andrew Leigh, a declarat că noile procente ar trebui „să ne reamintească de importanța combaterii inegalităților, care sunt mult mai pregnante în Australia față de acum o generație. Acele creșteri nu sunt deosebite. Mulți dintre cititori ar sări în sus de bucurie dacă averea le-ar crește cu 20%, nu mai spun de 50% și totuși asta este o situație pentru milionarii australieni.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Leigh a mai menționat că familiile din clasa de mijloc se descurcau deja cu greu, având în vedere creșterile salariale nesemnificative și preconizează că nici 2021 nu va fi mai blând cu clasa de mijloc.

Bloomberg urmărește fluctuațiile averilor celor mai bogați oameni în funcție de fluctuațiile piețelor și propriile rapoarte. Cifrele sunt exprimate în valori raportate mai apoi la dolari americani.