Avertisment pentru britanici: Cei care investesc în Bitcoin să fie pregătiți să piardă toți banii

Bitcoin Sursa foto: Profimedia
  • Investitorii în criptoactive din UK riscă să-şi piardă banii dacă nu sunt atenţi ce firmă utilizează
  • Utilizatorii trebuie să fie precauţi dacă primesc telefoane din senin sau sunt presaţi să investească cât mai rapid
  • Din 10 ianuarie toate firmele britanice de criptoactive trebuie să fie înregistrare în cadrul FCA pentru a combate spălarea banilor

Locuitori din UK riscă să-şi piardă toţi banii dacă investesc sau fac împrumuturi în criptoactive, avertizează Financial Conduct Authority (FCA), un organism independent de reglementare financiară din Regatul Unit.

Dacă te afli într-un caz asemănător sau ai de gând să faci astfel de investiţii, asigură-te că ştii în ce îţi investeşti banii, ştii riscurile la care te expui şi despre orice protecţie reglementară aplicabilă.

Trebuie să fii precaut în caz că eşti contactat din senin, se pune presiune pe tine să investeşti mai rapid sau ţi se fac promisiuni false. Investitorii pot consulta pentru mai multe informaţii cu privire la înşelătorii paginile FCA sau ScamSmart.

Din 10 ianuarie toate firmele britanice de criptoactive trebuie să fie înregistrare în cadrul FCA pentru a combate spălarea banilor.

Paşii consumatorului în vederea unei investiţii

  1. Verifică dacă firma la care investeşti se află pe registrul serviciilor financiare sau pe lista firmelor cu înregistrare temporară.
  2. În caz contrar, trebuie să întrebi firma dacă are dreptul să-şi desfăşoare activitatea fără întregistrare în cadrul FCA.
  3. Dacă firma nu este înregistrată la FCA, îţi este recomandat să îţi retragi banii imediat.