Avioanele Boeing 737, rămase la sol din cauza Covid-19, sunt amenințate de coroziune

Avioanele Boeing 737, rămase la sol din cauza Covid-19, sunt amenințate de coroziunev
  • Administrația Federală a Aviației (FAA) a emis o alertă.
  • Aproximativ 2.000 de exemplare Boeing 737 NG și Classic sunt amenințate de coroziune.
  • Avioanele au rămas la sol din cauza Covid-19.

Încă o lovitură pentru Boeing 737, a cărui flotă versiunea Max a fost pusă la sol în urma a două accidente fatale, acum mai bine de un an. După ce restricțiile privind călătoriile aeriene, din cauza pandemiei Covid-19, au pus mai multe aeronave în așteptare, vineri, Administrația Federală a Aviației (FAA) din SUA a emis o alertă pentru aproximativ 2.000 de avioane 737 NG și Classic. Faptul că nu au mai zburat de cel puțin șapte zile e posibil „să fi provocat coroziune la nivelul supapelor, care ar putea duce la o dublă defecțiune a motorului“, avertizează FAA.

Boeing spune că a sfătuit deja companiile aeriene să le inspecteze. FAA a cerut inspecții mai aprofundate pentru 737NGs și 737s Classic după „patru rapoarte recente privind defecțiunile motorului, care ar fi legate de supapele de control blocate în poziția «deschis»“.

„Dacă această supapă se deschide normal la decolare, se poate bloca în poziția «deschis» în timpul zborului și ar putea să nu se închidă atunci când puterea este redusă la începutul aterizării, determinând compresorul să se oprească ireversibil și atunci devine imposibilă repornirea motorului“, specifică FAA. Acest lucru ar putea „duce la o aterizare de urgență“ în cele din urmă.

În replică, compania Boeing se arată deschisă pentru inspecții și posibile înlocuiri ale pieselor, scrie Le Figaro.