• Directorul unei bănci importante din America va fi femeie.
  • 37 de femei ocupă funcţia de CEO în topul celor mai mari companii din SUA.
  • În 1998, doar două femei ocupau poziţia de CEO în topul companiilor americane.

Citigroup, cel mai important grup din sistemul bancar din Statele Unite, este prima bancă de pe Wall Street care a numit o femeie în funcţia de director executiv.

Jane Fraser, actualul preşedinte al băncii, îi va lua astfel locui lui Mike Corbat, care va demisiona în luna februarie a anului viitor.

Numirea unei femeie pentru o poziţie-cheie este un moment important pentru Wall Street, o lume dominată de bărbaţi. De exemplu, la o audiere a Congresului de anul trecut, şapte şefi de bănci, inclusiv Mike Corbat, nu au ridicat mâna când au fost întrebaţi dacă succesorul lui ar putea fi o femeie sau o persoană de culoare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Însă, leadersheap-ul feminin pare că ajunge la un nivel record anul acesta. 37 de femei ocupă funcţia de CEO în topul celor mai mari companii din Statele Unite, potrivit revistei Fortune.

Producătorul auto General Motors, firma de asigurări de sănătate Anthem sau firma de curierat UPS sunt printre companiile mari americane conduse de femei. Din acest top, firma de curierat UPS şi compania IT Oracle au filiale şi în România, dar aici sunt conduse de CEO bărbaţi.

Iar dacă încă nu ştiai, Safra Catz, care este CEO al Oracle, o companie cu venituri de peste 39 miliarde de dolari, are origini româneşti. Tatăl ei este din Huşi.