• Banca Națională a Angliei are speranțe că economia își va reveni în 2021
  • Motivul optimismului Angliei se datorează vaccinului anti-Covid
  • Experții se așteaptă la o scădere a economiei, urmată de o creștere în primăvară

Banca Națională a Angliei are speranțe că economia țării își va reveni în 2021. Totul, datorită vaccinului anti-Covid. Experții estimează o scădere de 4,2% a economiei în primele trei luni ale anului. Însă din primăvară se așteaptă la o revenire.

Lucian Catană este român și s-a stabilit în UK acum 6 ani. În 2016, și-a deschis o afacere în transporturi și a pierdut anul trecut 80 la sută din cifra de afaceri.

Lucian Catană, antreprenor român în UK: „Partea bună a lucrurilor este că aici am fost ajutați și încă suntem ajutați de către Guvern, cu fonduri. Cred și sper că, da, situația se va îmbunătăți. Deși foarte probabil cred că efectele negative ale acestei pandemii, atât pe plan material, cât și economic, social și chiar și politic, se vor vedea mulți ani la rând. La acest moment nu văd nicio schimbare pozitivă în business, dar sper că în curând situația se va îndrepta, iar lucrurile se vor schimba.“

Peste 10 milioane de locuitori din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin până în prezent, potrivit BBC. La noi, economia a scăzut cu 5% din PIB anul trecut. Acum vaccinăm 30-40.000 de persoane pe zi. Iar dacă am cheltui zilnic 2 milioane de euro, am vaccina pe zi 100.000 de persoane.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Astfel, în mai puțin de un an, toată populația României ar fi imunizată. Până acum, peste 794.700 de români au primul cel puțin o doză de vaccin anti-coronavirus.