• Acordul de achiziţie a fost semnat, iar până la primirea aprobării BNR şi a Consiliului Concurenței entităţile Idea îşi vor desfăşura activitatea independent
  • Valoarea tranzacţiei este de 213 milioane de lei (43 de milioane de euro)
  • Grupul Getin Holding este listat la Bursa din Varşovia şi are activitate în retail banking, leasing, intermediere financiară, factoring şi consultanţă în Polonia, Ucrania şi România

Banca Transilvania va achiziționa acţiunile deţinute de grupul polonez Getin Holding la Idea Bank, Idea Leasing şi Idea Broker de Asigurare.

Acordul de achiziţie a fost semnat, iar până la primirea aprobării BNR şi a Consiliului Concurenței entităţile Idea îşi vor desfăşura activitatea independent. Valoarea tranzacţiei este de 213 milioane de lei (43 de milioane de euro).

Companiile din România care sunt sub brandul Idea înseamnă 2,85 miliarde lei active totale, peste 60.000 de clienţi, 530 de angajaţi şi 46 de unităţi, la finalul anului trecut.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Grupul Getin Holding este listat la Bursa din Varşovia şi are activitate în retail banking, leasing, intermediere financiară, factoring şi consultanţă în Polonia, Ucrania şi România.

În această tranzacţie, Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY şi Linklaters sunt consultanţii Băncii Transilvania, iar Rothshild & Co., Sayenko Kharenko şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, ai Geting Holding.

Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, moment care a însemnat cea mai mare tranzacţie de pe piaţa bancară din România. În 2018, banca a cumpărat Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing. Aceste achiziţii au completat strategia de creştere şi consolidare a cotei de piaţă BT, ducând – împreună cu creşterea organică – la ascensiunea băncii pe primul loc în sistemul bancar românesc.

Banca Transilvania înseamnă azi 3,2 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, 500 de sedii, şi este cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est.