Biroul unde lucrezi îţi spune dacă eşti un angajat fericit şi productiv

Biroul unde lucrezi îţi spune dacă eşti un angajat fericit şi productiv Sursă foto: Profimedia
  • Biroul unde lucrezi în fiecare zi trebuie să îţi ofere un decor şi o atmosferă de calitate.
  • Potrivit antreprenorului Horaţiu Didea, chiar şi calitatea cafelei de la birou te poate stimula.
  • Pentru un birou modern, angajatorul tău ar trebui să plătească între 500-800 de euro pe metru pătrat.

Dacă vrei să fii un angajat de cinci stele, trebuie să ai parte de un birou pe măsură în fiecare zi. O spune Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio, companie specializată în soluţii de amenajări şi mobilier de birou. Toate zonele de colaborare la muncă, sălile de meeting, zona de cafetărie şi posturile de lucru individuale trebuie să fie de cel mai înalt nivel ergonomic.

La birou, trebuie să ai parte de varietate posturală, de culori, astfel ca starea ta spirit să fie una orientată către colaborare şi productivitate, mai spune Horaţiu. Angajatorul tău trebuie să investească între 500-800 de euro pe metru pătrat pentru a-ţi oferi un astfel de spaţiu de muncă.

HORAŢIU DIDEA, managing partner Work­space Studio: „Biroul trebuie să fie nu numai igienic, dar să ofere lumină, aer, temperatură de calitate, dar dincolo de asta, biroul va deveni o staţie a colaborării, un loc unde vii cu plăcere să colaborezi cu colegii, să iei decizii importante“.

„Un spaţiu de lucru plăcut va crea o stare de bine angajatului, o stare înclinată mai mult către colaborare, către creativitate şi îl va face pe acesta să fie mai motivat şi până la urmă mai fericit. Biroul ideal ar trebuie să fie chiar mai plăcut decât acasă. Un birou care nu are un sistem bun de climatizare, poţi acum chiar să te îmbolnăveşti şi acum. Un birou care nu este ergonomic poate să producă afecţiuni musculoscheletale. Un birou care nu este primitor, care nu stimulează colaborarea şi inovaţia va aduce rezultate economice proaste pentru firma respectivă“, mai spune Horațiu Didea.