Bitcoin a atins pragul de 50.000 de dolari pentru a ajunge la maximul a peste trei luni, în condiţiile în care criptomoneda continuă să îşi revină, relatează CNBC.

Moneda digitală a crescut peste acest nivel duminică, conform datelor CoinDesk, iar luni dimineaţă s-a tranzacţionat în jur de 50.095 dolari.

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 64.000 de dolari în aprilie, dar în iunie şi iulie a scăzut sub 30.000 de dolari. Unul dintre motivele majore a fost abordarea autorităţilor chineze, care au forţat închiderea operaţiunilor de creare de bitcoin.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

De la jumătatea lunii iulie, bitcoin a crescut constant.

În ultimele zile, două anunţuri cheie au fost pozitive pentru spaţiul criptomonedelor. Săptămâna trecută, Coinbase a declarat că va cumpăra criptomonede de 500 de milioane de dolari şi va aloca 10% din profituri într-un portofoliu de active criptografice.

Luni, PayPal a declarat că îşi va lansa serviciul care va permite oamenilor să cumpere, să deţină şi să vândă monede digitale, în Marea Britanie.

Şi alte monede digitale au crescut. Luni dimineaţa, Ether se tranzacţiona cu aproximativ 1,8% la 3.302,59 dolari.

Valoarea întregii pieţe a criptomonedelor s-a ridicat duminică peste 2,14 trilioane de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.