• Piața mondială a criptomonedelor are o valoare 2.000 de miliarde de dolari
  • Bitcoin și-a mărit de 10 ori valoarea în ultimul an

Să ne obișnuim cu noul tip de bani – criptomonedele. BNR intră pe fir și le face loc în România. Piața mondială a criptomonedelor a ajuns la o valoare de 2.000 de miliarde de dolari și BNR înțelege că românii sunt tentați de câștigurile oferite de noul fenomen.

Vedeta criptomonedelor, Bitcoin, a crescut de 10 ori în ultimul an. Pentru prima oară, BNR face un anunț oficial despre criptomonede. Le numește „active speculative, foarte volatile și extrem de riscante, ce au un potențial ridicat de pierderi financiare”.

BNR avertizează: criptomonedele pot fi folosite pentru spălarea banilor si finanțarea terorismului, dar „reglementările administrate de BNR nu conțin prevederi care să interzică instituțiilor de credit să ofere servicii de cont frunizorilor de servicii de schimb între monede virtuale și monede fiduciare”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Mesajul BNR a fost surprinzător printr-o claritate. BNR spune așa: nu interzicem criptomonedele, acceptăm că există o piață a cirptomonedelor la nivel mondial. Dacă cineva vrea să tranzacționeze pe criptomonede sau să investească, nu avem nimic împotrivă. Fiecare își asumă riscuri. Poți să câștigi, dar poți să și pierzi. În cazul în care pierzi nu este vina noastră, pentru că nu este sub reglementarea noastră”, a spus Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar

„Lucrul important, dacă cineva tranzacționează și poate să dovedească legal acest lucru, băncile pot să opereze fără nicio problemă aceste fluxuri financiare, leul este o monedă convertibilă”, a adăugat Cristian Hostiuc.