Boeing își repară imaginea cu pixul. Cum a schimbat numele aeronavelor 737 Max după catastrofele în care au fost implicate

Boeing își repară imaginea cu pixul. Cum a schimbat numele aeronavelor 737 Max după catastrofele în care au fost implicate Sursă foto: AP/Mediafax Foto
  • Boeing a ales un nou nume pentru avioanele 737 Max
  • Noua denumire a fost până acum cunoscută la nivel intern
  • Vestea vine după ce clienții Boeing au anulat peste 400 de comenzi pentru avioanele 737

Se pare că Boeing a început să renunțe pe ascuns la denumirea „Max“ a avioanelor sale 737 Max, ca urmare a dezastrelor aeriene recente, care de acum devin 737-8, scrie The Guardian.

Noul nume a fost folosit până acum doar intern, dar a apărut public atunci când compania a făcut un anunț, miercuri, referitor la faptul că a avut prima comandă pentru respectivul model. Enter Air din Polonia cumpără patru aeronave de acest fel. Producătorul a precizat că Enter Air a plasat o comandă pentru două avioane 737-8, cu opțiune pentru încă două aeronave, iar după finalizarea contractului, flota 737-8 a companiei poloneze va ajunge la 10 avioane.

Uite ce a spus Grzegorz Polaniecki, director general la Enter Air: „În ciuda crizei actuale, este important să ne gândim la viitor. În acest sens, am fost de acord să comandăm mai multe aeronave 737-8. În urma verificărilor riguroase la care a fost supus 737 Max, sunt convins că va fi cea mai bună aeronavă din lume pentru mulți ani de acum încolo“.

Reautorizarea modelului 737 Max este analizată de mai bine de un an de la retragerea sa la sol la nivel mondial, din cauza a două accidente fatale – unul în Indonezia (2018) și celălalt în Etiopia (2019) -, în care au murit aproape 350 de persoane. 

Vestea vine după ce clienții Boeing au anulat peste 400 de comenzi pentru avioanele 737, după cum îți spunea compania săptămâna trecută.