• Boeing a ales un nou nume pentru avioanele 737 Max
  • Noua denumire a fost până acum cunoscută la nivel intern
  • Vestea vine după ce clienții Boeing au anulat peste 400 de comenzi pentru avioanele 737

Se pare că Boeing a început să renunțe pe ascuns la denumirea „Max“ a avioanelor sale 737 Max, ca urmare a dezastrelor aeriene recente, care de acum devin 737-8, scrie The Guardian.

Noul nume a fost folosit până acum doar intern, dar a apărut public atunci când compania a făcut un anunț, miercuri, referitor la faptul că a avut prima comandă pentru respectivul model. Enter Air din Polonia cumpără patru aeronave de acest fel. Producătorul a precizat că Enter Air a plasat o comandă pentru două avioane 737-8, cu opțiune pentru încă două aeronave, iar după finalizarea contractului, flota 737-8 a companiei poloneze va ajunge la 10 avioane.

Uite ce a spus Grzegorz Polaniecki, director general la Enter Air: „În ciuda crizei actuale, este important să ne gândim la viitor. În acest sens, am fost de acord să comandăm mai multe aeronave 737-8. În urma verificărilor riguroase la care a fost supus 737 Max, sunt convins că va fi cea mai bună aeronavă din lume pentru mulți ani de acum încolo“.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Reautorizarea modelului 737 Max este analizată de mai bine de un an de la retragerea sa la sol la nivel mondial, din cauza a două accidente fatale – unul în Indonezia (2018) și celălalt în Etiopia (2019) -, în care au murit aproape 350 de persoane. 

Vestea vine după ce clienții Boeing au anulat peste 400 de comenzi pentru avioanele 737, după cum îți spunea compania săptămâna trecută.