• „No Time to Die” – noul film 007 cu Daniel Craig este amânat pentru aprilie anul viitor
  • Acțiunile Cineworld sunt în cădere liberă: -27%
  • 5.500 de angajați are Cineworld doar în Regatul Unit


Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, a cerut oamenilor să se întoarcă la cinematografe după ce Cineworld a anunțat că își închide temporar sălile din Marea Britanie și SUA, afectând 45.000 de locuri de muncă, relatează BBC.

Boris Johnson a spus că va „încuraja oamenii să iasă la cinema, să se distreze și să susțină cinematografele”.

Decizia Cineworld vine după ce lansarea noului film James Bond a fost amânată din nou. Lanțul, care are aproximativ 5.500 de angajați în Marea Britanie, a fost lovit de absența unui film de succes pentru a atrage clienții.

„Am făcut tot ce ne stătea în putere pentru a sprijini redeschiderile sigure și durabile pe toate piețele noastre”, a declarat directorul executiv Mooky Greidinger.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

127 de cinematografe doar în Regatul Unit

Compania nu a dat o dată pentru redeschiderea celor 663 de cinematografe, care includ 127 de cinematografe Cineworld și Picturehouse din Marea Britanie. Greidinger a declarat că compania „nu poate sublinia suficient cât de dificilă a fost această decizie” de a închide site-urile.

„Cineworld va continua să monitorizeze situația îndeaproape și va comunica orice planuri viitoare de reluare a operațiunilor pe aceste piețe la momentul potrivit, atunci când piețele cheie au îndrumări mai concrete cu privire la statutul lor de redeschidere și, la rândul său, studiourile sunt capabile să-și aducă conducta de lansări importante înapoi pe marele ecran”, a spus el.

Noul 007, amânat

„No Time to Die”, care se pare că este ultima ieșire a actorului Daniel Craig ca 007, este un film cheie care a avut loc în cinematografe în aprilie anul acesta, dar a fost apoi amânat până în noiembrie din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, data lansării a fost mutată acum în aprilie anul viitor.

Acțiunile de la Cineworld deja au reacționat. Prețul acestora a scăzut deja cu 27%, ajungând la aproximativ 28‎£.

Obiectivul pentru UK

Tim Richards, fondatorul și directorul executiv al lanțului de cinematografe Vue, a declarat că compania a pus în aplicare măsuri de siguranță la cinematografele sale și a menționat că există o „cerere acumulată așa cum nu am văzut până acum” printre clienți pentru a ieși. Cu toate acestea, el a adăugat: „Problema noastră acum este că nu avem filme și aceasta [întârzierea filmului Bond] a fost o lovitură mare pentru noi.”

Acesta a adăugat că obiectivul companiei în acest moment în Regatul Unit este să să păstreze cât mai mulți dintre cei 5.500 de angajați.