Britanicii au intrat în criză de pitici de grădină. Cine e românul care ar putea să le rezolve problema

  • În UK este acum criză de pitici de gradină
  • Nava blocată în Canalul Suez şi pandemia i-a lăsat pe englezi fără pitici de gradină
  • Cererea este mai mare de când oamenii stau mai mult acasă, potrivit BBC

Blocajul din Canalul Suez a făcut numai probleme. Iar cei mai afectați au fost britanicii care au intrat în criză de pitici de grădină.

Salvatorul lor ar putea să fie chiar un român, Nea Becu, care ar face-o geloasă până si pe Albă ca Zăpada. Are 400 de pitici și vreo 200 de decoraţiuni pentru acvariu. A fost profesor de arte plastice, iar de făcut pitici de gradină s-a apucat acum 25 de ani. Cea mai mare comandă a fost pentru un american: 800 de pitici.

L-am făcut pe Lenin, pe Stalin, pe Hitler, pe Napoleon şi pe dracu. A venit unu, voia 20 de draci. Păi cum? Păi zice lumea în sat, zice că sunt al dracu. Şi am pus pe gard 20 de draci. A venit poliţia o dată, acum patru ani, că a dat cineva telefon că s-a spânzurat ăla de la pitici. Că era pomul verde, că nu văzuse de afară ce era, că era poarta închisă. Şi a luat plasă“, spune Nea Becu.

Dacă treci pe DN1 este imposibil să nu ştii curtea plină de pitici de gradină de acolo. Nea Becu face astfel de figurine de o viaţă întreagă şi ar fi imposibil să nu poată să îi ajute pe englezi să iasă din criza de pitici de gradină.