• British American Tobacco afirmă că e de viitor cannabisul.
  • Firma a semnat un acord pentru cercetarea unei game noi pentru adulți.
  • British American Tobacco, vânzări de peste 12 miliarde de lire sterline în primele 6 luni.

Canabisul e viitorul, spune cea mai mare companie de tutun din Marea Britanie, British American Tobacco (BAT). Firma vrea să reducă vânzarea de țigări tradiționale și impactul produselor sale asupra sănătății, scrie BBC.

A semnat deja un acord pentru cercetarea unei noi game de canabis pentru adulți, inițial axată pe canabidiol, un compus organic găsit în planta de canabis: cânepa, și discută cu un producător canadian de canabis medical.

„Pe măsură ce ne gândim la portofoliul nostru viitor, dincolo de produsele cu nicotină, sunt interesante pentru noi (produsele din cannabis – n. red.)”, a declarat directorul de marketing al BAT, Kingsley Wheaton.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Wheaton spune că a văzut produsele pe bază de cannabis ca parte a creșterii companiei, în viitor. În prezent, firma testează un produs de acest tip în Manchester.

„Cred că [vaparea – n.red.] face parte din viitor, dar provocarea actuală este reducerea efectelor nocive ale tutunului și a alternativelor la nicotină”, a punctat el.

British Amercian Tobacco a raportat o creștere a veniturilor cu 8,1% în primele 6 luni, ajungând la peste 12 miliarde de lire sterline. Mai mult de o treime provin de la mărci de vapare.