• De pe 8 martie au fost închise din nou restaurantele la interior în Capitală
  • Proprietarii restaurantelor sunt nemulțumiți de deciziile autorităților
  • Ninel Dănilă: „Ne așteptam ca Ordonanța să fie pregătită pentru ziua de 9 martie”

Cea mai romantică zi pentru femei, 8 martie, era și cea mai potrivită pentru ieșirile la restaurant. Bucureștenii sunt revoltați că Guvernul Cîțu a închis restaurantele fix în ziua în care acestea erau luate cu asalt.

Un million de bucureștence au fost puse să-și facă mâncare acasă azi, deși aveau invitații de la bărbați sau gânduri de ieșire cu fetele. „Mănânci acasă sau la terasă, la 5 grade” – e cadoul pentru femeile din Capitală, oferit de guvernul care are o singură femeie ministru.

„Ar fi trebuit pentru noi, doamnele, da, încă o zi să ne mai lase. Astăzi trebuia să ieșim la restaurant, dar nu se mai poate, vom mânca acasă. În fiecare an obișnuim colegele de la serviciu, prietenele să ne întâlnim și să sărbătorim 8 martie. Anul acesta o să fie puțin mai trist”, a spus Gina, clienta unui restaurant.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Sunt dornice de vreo doua săptămâni, cam așa sună telefonul. Am preluat foarte multe rezervări, numai doamne și domnișoare”, a spus Oana Vidan, managerul unui restaurant.

„Ne așteptăm ca Guvernul, cumva, Ordonanța să fie pregătită pentru ziua de 9 martie. Chiar am sperat când am citit textul Ordonanței ca să fie, de fapt, 8 martie ora 24, nu 8 martie ora 00. Majoritatea rezervărilor erau făcute pentru ora 20:00”, a spus și Ninel Dănilă, proprietarul mai multor restaurante.

Și vizitele la hoteluri și pensiuni se vor reduce. Guvernul vrea să închidă jumătate din camerele din fiecare complex.

„Este cu totul surprinzător că se gândesc să abordeze astfel de noi măsuri. Proprietăţile cu o capacitate mică la nivel naţional vor fi direct afectate”, crede Roxana Vișan, managerul unui hotel.