• Scăderea cifrei de afaceri a companiilor mici a fost de 20% în ultimele luni din 2020
  • Companiile cu cifră de afaceri de sub 100.000 de euro au resimţit cel mai mult criza
  • Marile companii au avut o scădere a cifrei de afaceri de doar 10%, anul trecut

Fiecare business s-a luptat cu criza anul trecut. Însă unele afaceri au avut mai mult de pierdut decât altele. Este vorba de cele cu o cifră de afaceri de sub 100 de mii de euro, care au avut scăderi ale profitului duble față de companiile cu cifre de afaceri mai mari.

Potrivit unui studiu Confidex, micile afaceri prevăd un plus de doar 1% pentru anul în curs. Andreea deține un astfel de business. Ea și-a lansat chiar la începutul pandemiei o cafenea, însă nu s-a descurajat. E optimistă că lucrurile vor evolua bine pentru businessul ei.

Lucrurile merg destul de bine, având în vedere că este și perioada de pandemie, în care oamenii sunt destul de reticenți în a ieși la cafea, doar că mulți dintre ei ușor ușor încep să iasă din casă odată cu vremea caldă. Sunt încrezătoare că totul va fi bine, atât anul ăsta, cât și anul viitor.”, a explicat aceasta.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Marile companii au gestionat mai ușor afacerile în timpul pandemiei

În cazul companiilor mari, pandemia a fost mai ușor de gestionat. Peste 70% dintre managerii marilor companii se așteaptă ca vaccinarea să redreseze economia și chiar anticipează profit.

Răzvan Rusu, fondator Leader Team Broker, spune că a încheiat anul trecut în creștere. Compania de asigurări a finalizat 2020 cu o cifră de afaceri de 6 milioane de euro.

Pentru 2021, cea mai pesimistă estimare prevede totuși o creștere a veniturilor de 10%, pe fondul nevoii tot mai mare a oamenilor de asigurări.

Lumea a început să fie mai… să își deschidă mai mult ochii către astfel de soluții de asigurare. Vorbim aici și de soluțiile de asigurare pe zona de sănătate. Atât de grup cât și individual. Lumea dorește din ce în ce mai mult să își protejeze sănătatea. Și asta s-a văzut chiar și în cifre.”, a spus Răzvan Rusu, fondator Leader Team Broker.