• Campania de vaccinare este speranța de revenire a multor afaceri
  • În pandemie, cel mai mult a pierdut domeniul HoReCa
  • Domeniile Averești s-au reorientat către export în 2020 și vor face la fel în 2021

Cât de repede își va reveni economia după pandemie, este întrebarea care se află pe buzele tuturor. Se pare că totul depinde de cât de bine merge campania de vaccinare. Lucru confirmat și de președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, președintele României: „Nu cred că suntem chiar așa deficitari. Măsurile care au fost luate au fost foarte corecte, dar avem nevoie de o repornire în forță. Asta înseamnă să avem campanie de vaccinare de succes, ca toată lumea să poată să meargă înapoi la serviciu, și că toate firmele să își repornească activitatea, iar acolo unde sunt dificultăți Guvernul să pună în practică urgent scheme de ajutor.”

2020 a pus pe hold multe dintre afacerile românești, iar pentru multe companii planurile de investiții au fost înlocuite cu unele de readaptare pentru a rezista în fața crizei. Toată lumea se așteaptă acum ca economia să recupereze din pierderile suferite anul trecut.

Rareș Florea, country manager Domeniile Averești: „Suntem de acord și sperăm în această imunizare cât mai rapidă a populației, atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru bussinessurile tuturor. Consumul a fost într-adevăr afectat, mai ales în partea de producție, fie că vorbim de producție de vin, de carne sau ouă. Am văzut diferite bussinessuri care au început să arunce ceea ce produc.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Imunizarea este considerată o șansă pentru antreprenori și consumatori pentru a reveni la normalitate. La Domeniile Averești producția a fost reorientată către export pentru a minimiza pierderile care ar fi fost adăugate eșecului din domeniul HoReCa în 2020.

Rareș Florea, country manager Domeniile Averești: „La un moment dat planul de business s-a scos. Nu poți să faci forecast pe o chestie care astăzi e deschisă și mâine nu e. Județul X e deschis, stai că în 2 săptămâni se închide și tot așa.”

În 2021, producătorul de vinuri dorește să se extindă cât mai mult la nivel internațional. Pe locul 2 ar fi magazinele de retail, iar pe locul 3 distribuția proprie. Dacă vaccinarea va avea succes, compania prevede o relansare în primăvară. Vinurile au fost premiate chiar de la începutul anului în Canada. Domeniile au participat cu 2 soiuri autohtone.

Rareș Florea, country manager Domeniile Averești: „Asta este o validare că vinurile pe care România le produce sunt o garanție a calității.”