• În România se joacă doar patru meciuri de la EURO 2020
  • Antreprenorii români din HoReCa așteaptă câștiguri de 3,6 milioane de euro după Campionat European 2020
  • Suporterii străini au fost atrași de bucatele românești

Cele 4 meciuri EURO 2020 care se joacă la București înseamnă încasări pentru antreprenorii din HoReCa. Ei se așteaptă la câștiguri de 3,6 milioane de euro.

Ionuț Ceban este managerul restaurantului Hanul lui Manuc din centrul vechi al Capitalei. El spune că suporterii austrieci și macedoneni au fost atrași de sărmăluțe, de mici dar și de băuturile noastre, de berea și de țuica locală.

Ionuț Ceban, manager restaurant: „Este o oportunitate pentru noi în primul rând finaciară să mai încasăm un pic dar și totodată să ne etalam preparatele, ospitalitatea. Așteptăm și suporteri ucrainieni pentru următorul meci, așteptăm cu interes și optimea de finală. Am pregătit câteva oferte nu neapărat culinare.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

S-a cântat și s-a strigat în tot Bucureștiul încă de la primul meci al campionatului, chiar dacă nu s-a jucat în România.
La fiecare meci de până acum, terasele și barurile au fost pline. Practic a fost sold out, nu doar pe stadion. Tudor Aposteanu, a împărtășit cu noi puțin din atmosfera din restaurantul său. Acesta are un regret însă…că nu joacă și România.

Tudor Aposteanu, propietar restaurant: „Se simte atmosfera Campionatului European. Orice meci de fotbal reunește oameni. Profităm cu toții de acest EURO 2020 care se joacă în 2021, ne-am întors în timp, dar este gura de oxigen de care aveam nevoie.”

Turneul de fotbal din această vară va rotunji veniturile restaurantelor, pub-urilor şi hotelurilor din oraşele unde se ţin meciuri cu 117 milioane de euro, arată o analiză a pitch-invasion.net.