• Cea mai bogată zonă rezidențială din SUA este Fisher Island din Florida, care este urmată de Atherton, din California și de Palm Beach.
  • Potrivit analizei Bloomberg, cei care locuiesc în Fisher Island au avut în 2018 un venit mediu anual de 2,2 milioane de dolari.
  • Bogătașii investesc bani în modernizarea noilor lor case, pe care le transformă în adevărate oaze suburbane.

Fie că este vorba de Palm Beach sau Fisher Island în Florida, sau de Atherton din Silicon Valley, în California, milionarii și miliardarii plătesc un extra preț pentru a trăi unii lângă alții, scrie Bloomberg.

O analiză recentă a arătat că cele mai bogate zone din SUA continuă să devină și mai bogate. Pandemia nu a făcut decât să accelereze o tendință care a fost predominantă și înainte de apariția noului virus, valorile caselor în enclavele cele mai de elită din clasamentul anual Bloomberg al celor mai bogate zone din SUA fiind în creștere.

Bloomberg a identificat cele mai bogate 100 de zone rezidențiale folosind datele din 2018 ale Serviciului Fiscal Intern – cele mai recente disponibile și apoi a analizat prețurile locuințelor de la începutul pandemiei până acum pentru a vedea creșterea nivelului de prosperitate.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

În timp ce Covid-19 a golit unele cartiere urbane, inclusiv locuri din Manhattan și San Francisco, cele mai multe dintre zonele favorite ale bogătașilor au devenit și mai populare. În perioada martie-septembrie 2020, valoarea medie a locuințelor în cele 100 de zone de top a crescut cu o medie de 28.600 de dolari, față de 6.300 de dolari în aceeași perioadă a anului trecut.

În Palm Beach, venitul mediu a crescut cu 29% în 2018, ajungând la 1,37 milioane de dolari, ceea ce face ca această zonă să fie a treia cea mai bogat din SUA. Cel mai faimos reprezentant al acesteia este președintele Donald Trump.

Fisher Island, insula barieră, cu o suprafață de 216 acri, situată în apropiere de Miami, este din nou cea mai bogată zonă, cu un venit mediu anual în 2018 de 2,2 milioane de dolari, potrivit analizei Bloomberg. Pe locul doi se află Atherton, unde câștigurile au crescut cu o treime, până la 1,72 milioane de dolari. Pentru a fi incluse în top 100 în clasamentul din acest an, o zonă avea nevoie de un venit mediu de mai mult de 405.000 dolari.

Casele care au fost de vânzare în Atherton au fost cumpărate rapid, iar cumpărătorii au investit bani în modernizarea noilor lor oaze suburbane, căutând să se adăpostească de coronavirus. „Încearcă să-și transforme casele într-o stațiune”, a spus Elaine White, broker imobiliar la Coldwell Banker, adăugând piscine, case de oaspeți și alte facilități.

În general, în timpul pandemiei, cele mai mari câștiguri în sectorul imobiliar au fost observate în cartiere care erau deja foarte bogate.