• Primarul Capitalei are un salariu de 2.500 de euro pe lună.
  • Un manager de top câștigă un salariu de cel puțin șase ori mai mare.
  • Beneficiile managerilor de la privat vin la pachet cu responsabilități clare.

Este adevărat că salariul unui manager dintr-o companie privată este mult mai mare decât celui al unui primar. Dar, un manager privat are ceva ce un primar nu are: criterii de performanță, clare, de atins.

Primarul Capitalei, care gestionează un buget de 2 miliarde de euro pe an,
are un salariu lunar de 2.500 de euro pe lună.

În mediul privat, un manager de top care conduce o companie cu o cifră de afaceri similară câștigă un salariu de cel puțin șase ori mai mare, plus un pachet generos de beneficii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mai ales în condițiile actuale, când vedem cât de valoros sau cât de important este să cheltuiești banii cu cap și cu măsură un sistem de management al performanței este obligatoriu în orice instituție, fie ea publică sau privată.”, spune Sorin Roibu, headhunter.

Toate beneficiile managerilor de la privat vin la pachet cu responsabilități clare și criterii de performanță evaluate periodic.

„Am întâlnit directori generali cu 15.000 de euro net, pachetul fix de bază, la nivelul ăsta de cifră de afaceri, dar cu o vechime în companie considerabilă și cu o progresie în carieră, la fel, demnă de apreciat.”, a mai adăugat Sorin Roibu.